Blog van @iiene“Reclame Mars is misleidend”

De trend van 2009: snoepfabricant Mars en ijsjesproducent Ola positioneren zich als het  “tussendoortje-dat-geen-kwaad-kan”. Beide producenten beweren dat ze niet zeggen dat ze gezond zijn, maar dat de consument gerust een snoepreep of ijsjes kan eten zonder zich schuldig te voelen.

 “Mars Belgium wil zich namelijk engageren om iedereen een goed gevoel te geven bij zijn ‘chocolademomenten’, die perfect in evenwichtige voedingsgewoonten en een actieve levensstijl kunnen passen”. Dit staat letterlijk op de nieuwe website, hoeveelzoetisgoed.be, waarmee Mars zijn nieuwe strategie wil promoten. Mars startte deze nieuwe positionering niet alleen met een website. Afgelopen weekend waren ze ook hoofdsponser van de 20 kilometer door Brussel. De deelnemers werd een Mars-reep in de handen geduwd.

Karlien Desmet, Corporate Affairs Manager van Mars, zegt dat Mars een evenwichtig voedingspatroon wil stimuleren via verschillende projecten. Er bestaan geen gezonde of ongezonde producten, zegt ze, want elk product kan passen binnen een voedingspatroon. Mars eet je vooral voor het plezier, maar de consument moet zelf een keuze maken.

De tussendoortjesvergelijker van Ola vergelijkt Ola-ijsjes met andere tussendoortjes.  Deze voorlichtingscampagne zou het eten van ijsjes opnieuw plezierig maken moeten maken,  zegt woordvoerster Aurelie Gerth van Unilever. Ola wil met dit initiatief niet zeggen dat ijsjes gezond zijn. Net zoals Mars, zegt Ola dat consumenten ijsjes kunnen eten zonder zich schuldig te voelen.

Kortom: snoepgoed kan mits voldoende beweging. Is dit een geloofdwaardige boodschap wanneer men vaststelt dat jongeren minder en minder bewegen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s