Blog van @iieneMaak je eigen SMART!

Ik las in de Metro van 7 januari dat de Duitse constructeur Smart een wedstrijd op poten heeft gezet waarbij je van achter je pc je eigen versie van de kleine stadswagen kan maken. Smart volgt nog altijd de strategie om een Smart-community te creeëren. Deze actie past perfect in hun strategie.

Sinds het ontstaan cultiveert Smart een nauwe band met de wereld van design en kunst. In 2002 werd er immers een Smart for two opgenomen in het prestigieuze Museum of Modern Arts in New York. Zij omschreven het als een klassieke van hedendaags design. En daarenboven was Smart het eerste niet-luxemerk dar een personaliseringstool aanbiedt op het internet.

Het artistieke aspect is het samenhorigheidsgevoel dat de ontwerperswedstrijd moet voortbrengen. Een beetje zoals Harley Davidson motorrijders zich met elkaar verwant voelen, ook al kennen ze elkaar niet. Smart-eigenaars hebben een gelijkaardig profiel, jong en stedelijk, dit is alvast meegenomen.

De sociale netwerksite “Destination Smart” die in juli 2009 gelanceerd wed, vormde al een belangrijke stap in die richting. Smart vult deze site aan met “Smart Design Contest”. Om de Smart-belevingswereld helemaal te vervolledigen.

De wedstrijd loopt nog tot 26 februari. Alle ontwerpers kunnen zich inschrijven op de website om hun eigen vitueel prototype samen te stellen. Je kan zelfs je eigen foto uploaden! Een jury, onder andere enkele huisdesigners van Mercedes, zullen de inzendingen achteraf beoordelen op originaliteit en esthetische verdienste. Naast waardevolle feedback van professionals, vallen er geldprijzen te rapen tot 5.000 euro. De kans is groot dat het winnende ontwerpen vroeg of laat hun weg vinden naar echte prototypes.

http://www.smart-design-contest.com/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s