Blog van @iieneDe gegeerde één-slabbetjes

Bedrijf: één

Agency: TBWA

Land: België

Op 1 januari lanceerde één hun nieuwe imagospot.  Daarin passeren verschillende baby’s de revue met op hun slabbetje telkens een onvergetelijke tv-uitspraak  of programma van één. Daarnaast biedt één voor alle peuters die in 2010 1 jaar worden een slabbetje aan. Zo hoop één hun merknaam te versterken.

Het filmpje en de slabbetjes trekken enorm aan. Sinds nieuwjaarsdag werden al 18.000 slabbetjes besteld. De vraag is alvast groter dan het aanbod. één zegt wel dat iedereen een slabbetje krijgt, misschien niet dat met de gekozen slogan. Bij één weten ze dat er in Vlaanderen elk jaar zowat 68.000 baby’s op de wereld komen. Natuurlijk willen niet alle ouders zo’n slabbetje, maar het is niet ondenkbaar dat niet-ouders en verzamelaars er ook eentje willen.

één wou met het nieuwe jaar iets speciaal doen voor de kijker en zegt dat dit het perfecte cadeau is. De zender blijft de breedste tv-zender van Vlaanderen en wil dit ook blijven. Met de slabbetjes willen ze baby’s, jonge ouders, peters, meters, opa’s en oma’s verwelkomen.

In deze reclamespot staat humor centraal. Iedereen is ook meteen vertederd door de baby’s die acteren. Je voelt meteen aan dat deze actie ook aansluit bij hun mission statement: “één is een familiezender”.  Door deze actie wordt de band versterkt tussen kijkers en één.                                                                                                                                                                       Er wordt aan de kijker gevraagd om tot actie over te gaan. Deze actie wordt dan ook beloond.

Ik denk dat we nu al kunnen vaststellen dat dit een geslaagde imagocampagne is. één is al een sterk merk en zal alleen maar sterker worden.

De actie loopt nog tot 24 januari op één.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s