Blog van @iiene


Spots

MUSIC FOR LIFE

Het Music For Life verhaal begon in 2006. Elk jaar is het principe hetzelfde: drie presentatoren sluiten zich 7 dagen op in een glazen huis en maken non-stop radio. Deze drie moeten ook een sapjesdieet volhouden. Hiernaast zijn er nog kleine verwante acties georganiseerd over heel Vlaanderen. Elk jaar wordt er meer geld op gehaald. De Music For Life week, is een week van solidariteit. Iedereen leeft mee en is aan hun radio gekluisterd. Over Studio Brussels Music For Life, de acties eens op een rijtje gezet.

2006
De eerste editie van Music For Life. Het glazen huis stond in Leuven. De actie was geïnspireerd door de actie Serious Request van de Nederlandse radiozender 3FM, die in 2006 aan haar derde editie toe was. Enkele bijkomende acties waren: bekende Vlamingen veilden gegeerde objecten op internet-veilingsite Ebay. Ook bij het glazen huis werd op zaterdag een veiling georganiseerd. Naast gesigneerde gadgets allerhande, werden onder andere thuisconcerten met Hooverphonic, An Pierlé & The White Velvet, Zornik en een Hyundai Tucson wagen aangeboden. Er werd een Party For Life, een fuif doorheen Vlaanderen, georganiseerd. Otto-Jan Ham wandelde van het glazen huis van 3FM in Utrecht naar het glazen huis in Leuven om onderweg sponsorgelden op te halen. Elke Jacobs en Sofie Lemaire boden aan tegen betaling klusjes op te knappen.Luisteraars konden ook eigen acties voorstellen. Naast deze acties konden verzoeknummers ter plaatse bij het glazen huis, via de site van StuBru of per telefoon worden aangevraagd voor een bepaald bedrag.
De opbrengst ging naar het Rode Kruis Vlaanderen voor slachtoffers van landmijnen. Helaas heb ik hier weinig of geen communicatie van teruggevonden. Iets wat ze volgende edities wel doen, veel investeren in communicatie!

Client: VRT Studio Brussel
Agency: mortierbrigade
Media: ?
Themalied: “What’s This?” door Flip Kowlier, Gabriel Rios én Michael Franti

2007
De tweede editie voor Music For Life werd in 2007 gehouden. Het glazen huis stond opnieuw in Leuven.
De campagne begon met een guerrilla op één. Voor deze campagne vertrokken ze uit het idee dat presentatoren altijd een glas water naast zich hadden staan. Om de campagne in te leiden kwam er steeds dezelfde zwarte jongen een glas water leeg drinken tijdens de opnames van verscheidene programma’s. Dat jaar ging de opbrengst van de actie immers naar het Rode Kruis Vlaanderen die het tekort aan drinkwater bestrijdde.
Bijkomende acties: Sofie Lemaire en Stijn Van de Voorde skeelerden een elfstedentocht. De tocht van Sofie: Leuven-Tienen-Sint Truiden-Brugge-Hasselt-Diest. De tocht van Stijn: Leuven-Lier-Sint Niklaas-Gent-Dendermonde-Mechelen. In de steden waar Stijn en Sofie overnachtten waren er iedere avond optredens van bekende bands. Otto Jan Ham ging ook op pad, hij ging met een emmer vol water naar de Glazen Huizen in Den Haag en in Genève en probeerde met zo veel mogelijk water terug in Leuven te raken.

Naam: “Black Boy”
Client: VRT – Studio Brussel
Agency: mortierbrigade
Media: TV, magazines, boomerang, vespasius, posters, guerilla

2008
De derde editie van Music For Life in 2008. Het glazen huis stond in Gent. De opbrengst van deze actie gaat het Rode Kruis Vlaanderen gaan, dit keer om iets te doen voor moeders op de vlucht voor oorlog en geweld. Ayco Duyste was ambassadrice van Music For Life 2008. Bijkomende acties: Sam De Bruyn en Linde Merckpoel zamelde geld in door samen met een opgemaakt bed te liften van het Zweedse glazen huis in Malmö, langs het Nederlandse glazen huis in Breda, naar het glazen huis in Gent. En de ambassadrice, Duyster, is o.a. naar Uganda gegaan om een reportage in een vluchtelingenkamp voor Koppen te maken alsook een aantal filmpjes voor de slotshow.

Naam: “Music For Life”
Client: VRT Studio Brussel
Agency: mortierbrigade
Media: TV, internet
Themalied: “Home” door Geike Arnaert en Tom Helsen

2009
De campagne van de vierde editie verloopt traditioneel in twee fasen: een sensibiliseringsfase gevolgd door een tactische fase ter promotie van de verschillende evenementen rond de actie tot en met het orgelpunt op 24 december. Op het menu: vier spots en meer bepaald vier op zijn zachtst gezegd originele trailers van VRT-programma’s. De opbrengst van de actie actie ging opnieuw naar het Rode Kruis Vlaanderen. “Stop malaria. Laat de wereld niet in de steek!” was de slagzin van deze actie.

Naam: “Music For Life 2009″
Client: Studio Brussel
Agency: mortierbrigade
Media: Tv, press
Themalied:”When I lay beside you” door K’s Choice

Zelf kabouter Wesley deed mee aan Music For Life 2009

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

AUDI A5 SUICIDE?

Opschudding over een zelfmoordspotje in een Audi.

Sinds 08 januari 2009 circuleert er een reclamefilmpje waarin een man zelfmoord tracht te plegen in een Audi A5. Er is ontzettend veel reactie op gekomen. Audi zelf zegt niet verantwoordelijk te zijn voor de ontwikkeling van het filmpje.

Het filmpje toont hoe een man een slang van zijn uitlaat, naar het raam binnen steekt. Hij probeert zichzelf te vergassen. Alleen lukt dit niet, omdat de motor zo een lage uitstoot heeft.

Audi is alvast in de weer om dit tv-spotje van het internet te halen. Ik heb alsnog een site gevonden, waar je het kan bekijken.

http://www.autojunk.nl/2010/01/zelfmoord-plegen-in-een-a5

__________________________________________________________________________________________

MERCEDES NEARLY NEW CAR

Client: Nearly New Car
Agency: Van Piperzeel
Media: Tv

Iedereen herinnert zich waarschijnlijk nog de “Niliniouca, it’s magic!” campagne van Mercedes vorig jaar. Ik nog alsof het gisteren was. Ik herinner mij een jogger  die een vrouw Nearly New Car hoort zeggen. De jogger komt thuis en probeert hetzelfde met hilarische gevolgen.

Onlangs hoorde ik een “Nilinioeka” spot op de radio. Alleen werd er niets over Nearly New Car Mercedes gezegd. Het was alleen surf naar www.6dagen.be om te stoppen met roken. Naast deze 6 dagen site, functioneert de gewone site van Nearly New Car nog. Vanop die site kan je wel de www.6dagen.be site ontdekken. Het is interessant om deze 2 sites naast elkaar te gebruiken. Op www.6dagen.be kan men meteen meten hoeveel mensen de spot hebben gehoord(natuurlijk valt dit te betwisten). Via de gewone Nearly New Car kan met de CTR bekijken. Al wie dus op www.nnc.be doorklikt op de Nilinioeka methode in de rechterbovenhoek komt ook op www.6dagen.be uit. Hun campagne wordt vooral online verder gezet. Geen televisiespots deze keer, wel youtube filmpje. Waarschijnlijk om in tijd van crisis de kosten te drukken.

Ter illustratie de 2 websites onder elkaar. Bovenaan: www.6dagen.be en onderaan: www.nnc.be

Ik vind eerlijk gezegd dat www.6dagen.be een beetje aan geloofwaardigheid ontbreekt. Ik vond de vorige spots beter, deze zijn helemaal op het randje van de marginaliteit. Spijtig dat dit het vervolg moet zijn van de vorige campagne. Qua keuze van medium en ROI zit deze campagne wel goed. De vorige was vooral op televisie te zien. Je kan het bereik moeilijk meten. Met deze campagne dan weer wel.

Een spotje dat de www.6dagen.be ondersteunt.

Je ziet in het spotje een man die een show presenteert. Deze spot is internationaal in gebruik. De stemmen zijn duidelijk gedubt, zowel in het Nederlands als in het Frans.

Ik wens dat ze de volgende campagne weer verzorgen. NILINIOEKA!

___________________________________________________________________________________________

GREENPEACE

Bedrijf: Greenpeace

Agency: Niet bekend

Land: Duitsland

Dit spotje werd enkele dagen terug gelanceerd. Het spotje is in het Duits. Het spotje zegt: het klimaat heeft je nodig, binnen 30 jaar zal de noordpool ijsvrij zijn.

In augustus 2008 pleitte Alaska om de ijsberen aan de Endagered Species Act omdat de klimaatverandering hun biotoop in het Noordpool-gebied doet wegsmelten. Dit kan grote gevolgen hebben voor het toerisme, de visserij en olie- en gasexplotatie in Alska. Ik las afgelopen week ook in de krant dat er niet genoeg voedsel is voor de ijsberen. Een foto illustreerde het artikel. Daar zeg je een ijsbeer die uit honger zijn eigen jong op at. Is de ijsbeer nu een bedreigde diersoort? Een interessante discussie.

Hier het spotje:

__________________________________________________________________________________________

DELL INSPIRON

Bedrijf: Dell

Agency: Mother, New York

Land: USA

Ik hou enorm van dit spotje. Telkens ik het hoor, word ik er vrolijk van. Eindelijk eens een computermerk dat het aandurft geen gewone informatie over het product te geven, zoals hoeveel RAM geheugen de computer heeft enzovoort. Gewoon inspelen op het design, de kleur, enzovoort. Dell is een computermerk met een zekere reputatie, dus zij kunnen hun dit veroorloven. Ook trekken ze met deze commercial heel veen jongeren aan. Aangezien het om een computer is dat verlaagd is in prijs, wijst erop dat hun targetgroup vooral jongeren zijn. Jongeren op zoek naar kwaliteit, maar ook een mooi design. Het decor is overduidelijk een link naar Sjakie en de chocoladefabriek.

Ik ben wel dringend aan een nieuwe computer toe. Dus moest ik er het geld voor hebben, had ik hem mij al lang aangeschaft. Dell geniet van een ontzettend grote groep gebruikers die positieve word of mouth verspreiden. Deze commercial versterkt mijn overweging om voor een Dell computer te gaan.

En DELL INSPIRON, de naam zegt toch genoeg. Niet?

__________________________________________________________________________________________

BABM

U heeft misschien al van BABM gehoord. Tot op vandaag ik nog niet, wat voor een toekomstige communiactiemanager een gat in zijn vakgebied is. Ik ging dus even opzoek over meer informatie over BABM en plots werden er een aantal dingen duidelijker.

BABM staat voor Belgilux Association of Branded products Manufacturers. Gaat er nog steeds geen belletje rinkelen?

BABM is de Belgo-Luxemburgse Vereniging van Merkartikelfabrikanten. Zij vertegenwoordigt de sector van de Fast Moving Consumer Goods van merkfabrikanten in België en Luxemburg inzake essentiële onderwerpen die het vermogen van merkfabrikanten om hun merken te ontwerpen, te verdelen en te verhandelen kunnen beïnvloeden.

BABM werd opgericht in 1994 en telt momenteel 50 leden-bedrijven, allen actief in het BeLux-gebied, die nationale en internationale merken vervaardigen.

BABM is lid van AIM (de Europese Merkenvereniging) die gelijkaardige organisaties in verschillende Europese landen groepeert.

http://www.babm.be/

BABM organiseert ook om de 2 jaar een campagne. Dit jaar is volgend spotje te zien op televisie:

De boodschap van het filmpje:

” Wie niet evolueert, staat stil. Daarom blijven uw merken innoveren en laten we ons door u inspireren.”

In de boodschap komen duidelijk 2 thema’s aan bod die voor merken steeds belangrijker worden: innoveren en consument. Door te innoveren maak je de consument duidelijk dat je met je product bezig bent. Het wordt belangrijk dat deze innovatie gebeurt voor de consument. Zij moeten uiteindelijk het product kopen en gebruikt.

Enkele merken die deelnemen:

In de spot mixen ze oude gewoonten met nieuwe, vb. gaan lopen met grammofoon in plaats van mp3. Dit maakt de consument duidelijk dat merken maar beter innoveren. Stel je voor dat we in plaats van ontbijtgranen pure granen moeten eten of in plaats van melk in brik een heel vat melk moeten meezeulen, zoals de melkboer vroeger kwam leveren. Deze spot trekt sowieso de aandacht! Op het einde van de spot wordt er aangekondigd dat deze merken voor de consument tijdelijk verlaagt zijn in prijs.

Op de website kan je de campagne nog eens rustige bekijken, de deelnemende merken, enzovoort. De CTR kan weergeven hoeveel mensen na deze spot naar de site surf. Wanneer je op \”uw merken in verlaagde prijs\” klikt, kom je automatisch op online kortingsbonnen uit van deze merken. Misschien een nieuw fenomeen waar BABM gretig gebruik van maakt. België is en blijft nu eenmaal het land waar de meeste kortingsbonnen worden geknipt. BABM speelt hier goed op in.

____________________________________________________________________________________________

JETAIR

Bedrijf: Jetair

Agency: Flexus

Land: België

De nieuwe imagocampagne van Jetair is van start gegaan. Jetair is een grote speler in de vakantiemarkt en wil “met de mooiste tijd van het jaar” hun positie versterken. Kinderen staan centraal in deze spot. Jetair heeft bovendien een uitstekende reputatie als het op kindvriendelijkheid van hun aanbod aankomt.

In de spot controleren Marie en Louis alle aspecten van Jetair vakanties. De bandenspanning van een Boeing, de hoogte van de golven, enzovoort. Geen enkel detail ontsnapt de vakantiecheckers.  Hun enige doel is: de kwaliteit garanderen van uw mooiste tijd van het jaar. De bazige Marie zadelt Louis op met de meest onaangename controleklusjes.

Vanaf het begin dat ik deze reclame zag op televisie, was mijn aandacht meteen getrokken. De humor die in de spot zit is zo leuk. Ik was meteen verkocht door dit olijke duo. Deze creatieve uitwerking sluit perfect aan bij het imago dat Jetair uitstraalt en wil uitstralen.

TOPPIE!

____________________________________________________________________________________________

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s